Februar 2001

Respekt om klubstanderen!

Forslag til generalforsamlingen i Rudkøbing Sejlklub d. 7. april 2001:
I de sidste par år er vores gamle klubstander undergået en forandring, jeg har set på med blandede følelser.
Fiskene er vistnok begyndt at svømme den anden vej, (jeg har aldrig rigtig kunnet finde ud af, hvad vej de egentlig svømmer), de har været udsat for en afblegning, så de nu kun fremtræder som en tynd blå streg, og samtidig er den ene blå kant på selve standeren forsvundet.
Det betyder at vores flotte gamle stander som har været klubbens uforanderlige vartegn siden starten for 75 år siden, nu er blevet til noget der selv på ganske kort afstand ligner en hvid trekant.
En efter min mening ganske respektløs og unødvendig ændring. Klubstanderen bør behandles med værdighed, og der skal virkelig gode argumenter til efter så mange år at ændre den.
Det er muligt, at der i vedtægterne vedr. standerens udseende står et eller andet om nogle fisk i et byvåben, der gør at nogen har følt sig foranlediget til en del af ændringen. Andet er ændret vistnok direkte i strid med de nuværende vedtægter. Jeg er imidlertid overbevidst om, at når klubbens stiftere har brugt byvåbenet i beskrivelsen af standeren, så har intensionen været at beskytte den mod ændring, ikke det modsatte.
Jeg vil derfor gerne have følgende forslag sat på dagsordenen til den kommende generalforsamling.
Generalforsamlingen pålægger bestyrelsen:
1) at genindføre klubstanderen som oprindelig.
2) hvis pkt. 1 er i strid med nugældende vedtægter, da at ændre disse så der ingen konflikt er.
3) at få præciseret beskrivelsen af den oprindelige stander i vedtægterne, så ingen diskussion fremover er mulig.
Jeg tager det som en selvfølge, at hvis for-slaget vedtages så rettes vort logo på brevpapir o.s.v. til hen ad vejen.

Henning Rasmussen, »Surprise«

-------------

Troels Kløvedal-optakt til
sejlklubbens fødselsdag
Danmarks mest kendte oceangående eventyrer, Troels Kløvedal besøger Rudkøbing Sejlklub dagen før klubbens 75 års fødselsdag. Nordkaperens berømte skipper, forfatter og tv-reporter kommer på besøg med alle sine talegaver og hundredevis af farvestrålende dias lørdag aften den 17. marts kl. 19.30.
Rudkøbing Sejlklubs bestyrelse har vurderet, at vort eget klubhus er for lille til en foredragsholder af det format. (Kløvedal har netop udsolgt 600 billetter i Svendborg!). Derfor er der truffet aftale om brug af Restaurant Ørsted i Havnegade 92, Rudkøbing. Her er kapaciteten med den såkaldte teateropstilling og inclusive balkonpladser på godt 200 sæder.
Mens disse linjer skrives, har bestyrelsen endnu ikke taget stilling til, om arrangementet bliver offentligt, men det ligger fast, at medlems-entréen til denne spændende aften bliver på 60 kroner. Billetsalg annonceres senere, oplyser bestyrelsen.
Besøget af Troels Kløvedal lyder som en passende maritim optakt til klubbens 75 års fødselsdag. Den fejres som bekendt i flere omgange. På selve dagen, søndag den 18. marts holdes reception og åbent hus i klubhuset fra klokken 13.00 - 17.00.
I den følgende weekend arrangeres - som meddelt i Rudskallen i december - gallamiddag på Hotel Rudkøbing Skudehavn.
Velkomstdrikken r skænket kl. 18.30 og ved bordet serveres dampet laks og hellefisk med grøntsagsbånd marineret i honning og med sauce verte. Hovedretten er kalvesteg stegt som vildt med hvide kartofler, waldorfsalat, surt, sødt samt vildtsauce. Vi runder af med en halv ananas med iscreme, frugt samt kaffe eller the med kransekage. Der serveres indbefattet i prisen rødvin, hvidvin og portvin. Det hele koster 370 kroner pr. kuvert. Når man har betalt dette beløb på det girokort, der netop er udsendt sammen med det nye kontingent-girokort, betragtes det som tilmelding til gallafesten.
Og så skal vi lige have med, at der for udenbys jubilæumsgæster foreligger et særligt overnatningstilbud fra Hotel Rudkøbing Skudehavn. Enkeltværelser, der normalt udlejes for 535 kroner koster denne nat 300 kroner, og dobbeltværelser er reduceret fra 695 kroner til 450 kroner - alt inklusive morgenmad.

Søren N - CherIF

-------------

Sildebord

Bedre før end silde, sagde vi på Rudskallen-redaktionen, da vi fik en mail i nettet fra et par af klubbens herr'lige sild, alias Hansen og Nielsen:

SILDEBORD

Kaj og Ole indbyder til sildebord
søndag den 11. februar 2001 kl. 12:00
i vanlig stil og til vanlige priser !
Vel mødt!

------------------

Bærbar plotter ombord

Hej, (som det hedder nu om dage)
Til dels apropos samarbejde om søkort (John Jacobsen i Rudskallen no. 39, red.) :
Hvis nogen har tænkt på at bruge en bærbar PC som kortplotter, har jeg en god artikel fra Svenska Kryssarklubben , Västkustkretsen om emnet. Den indeholder afprøvningsresultater af flere løsninger.
Vi har meget fine erfaringer med Garmins kortplotter til sejlads i skærgården, men kortene er jo lidt dyre. Hvis nogen er interesseret, deler jeg gerne mine erfaringer og låner evt kortene ud, da vi ikke skal til Sverige i sommer (men næste år, håber vi !!).

Mvh. Henning Jensen, tlf. 6257 2044; "Platypus"