December 2000

Jubilæumsfesten holdes på Rudkøbing Skudehavn

Så er der serveret: Festen i anledning af Rudkøbing Sejlklubs 75 års jubilæum til foråret er flyttet til Hotel Rudkøbing Skudehavn og holdes lørdag den 24. marts.
I første omgang havde bestyrelsen regnet med at holde jubilæumsfesten i klubhuset, der til spisning har en maksimal kapacitet på 66 siddepladser. En række medlemmer har overfor bestyrelsen udtrykt betænkelighed over det begrænsede antal af pladser og har opfordret til at finde større loklaler, så der vil være plads til alle, der ønsker at deltage. Den opfordring har bestyrelsen taget til sig og har fundet, at Hotel Rudkøbing Skudehavn - med havnekik - er et passende alternativ i dagens anledning.
- Vi har haft en fin snak med folkene på Skudehavnen og fået et pakketilbud, der lyder 370 kroner pr. kuvert, siger næstformand i sejlklubbestyrelsen, Poul Tom Hansen.
Kuvertprisen dækker velkomstdrik, tre retter fin mad, vine ad libitum og portvin til desserten. Hvad der eventuelt skal indtages efter middagen, står for deltagernes egen regning.
Efter middagen vil der være dans til levende musik, lover bestyrelsen.
Omkring den 1. februar vil der fremkomme flere detaljer om jubilæumsfesten samt gives mulighed for tilmelding.
Festlighederne i anledning af jubilæet søndag den 18. marts indledes med en reception i klubhuset på selve jubilæumsdagen. Klubben vil bl. a. byde medlemmer, venner, forretningsforbindelser og repræsentanter fra naboklubber på sandwich og drikkevarer.
Foruden de to fastlagte begivenheder plus udgivelsen af jubilæumsbogen arbejdes der i bestyrelsen med flere andre ideer til festligholdelse af 75 året for Rudkøbing Sejlklub.
- Og har man nogle gode forslag, modtages de gerne, siger Poul Tom Hansen.

-------------

Hilsen fra de varme lande
Her på Rudskallen sidder vi og varmer os over en hilsen, som er tilgået Rudkøbing Sejlklubs medlemmer helt fra Spaniens land:
»»Lady Bump« med besætning holder jul og nytår i Barcelona. Vi ønsker alle i sejlklubben en glædelig jul og et godt nytår.
Dorthe og Jens«
Lady Bump med Rudkøbing-sejlerne Dorthe og Jens Bæk Kristensen ombord tog hjemmefra i højsommeren og via de tyske kanaler og floder gik det til Frankrig og ud på Middelhavet i oktober.
Sejlklubmedlem Birthe Godballe har taget billederne af klubvennernes festlige afsked med Dorthe og Jens i sommer:

Søren N - CherIF

-------------

Lyst til at dække sildebord????

Husudvalget har vedtaget, at man pga. manglende deltagelse sidste år ikke vil arrangere sildebord i denne vinter.
Er der andre, der har lyst, er de velkommen til prøve. Aftal det da med en fra husudvalget.
Hilsen Jørgen, "Moby Dick"

------------------

Søredningaften forude

Rudkøbing Sejlklkub fastholder en god, efterhånden årelang tradition, når der onsdag aften 31. januar 2001 gennemføres en søredningsaften for alle medlemmer.
Vor fortræffelige skolemester, Bent Jensen, står for arrangementet, der indledes i klubhuset og fortsætter i skudehavns-husenes svømmehal. Her demonstreres en rednings-flåde i sit rette element. Hvis man vil prøve at kravle op fra vandet og ind i sådan en krabat, vil det være en god ide at tage badebukser med, lyder opfordringen fra Bent Jensen.

------------------

Samarbejd om fornyelse af søkort!

Hej Rudkøbing-sejlere !!!
Da jeg lige har fået en masse "gamle" søkort forærende er den "geniale" ide at ajourføre dem i privat regi faret gennem mit lettere gerrige legeme.
Ideen er såmænd at vi i klubben årligt anskaffer opdaterede udgaver af digitale søkort over vore farvande som vi (interesserede) så i fredsommelighed på klubbens PC ville kunne sammenligne med de kort vi nu hver især har, og så måske lave små rettelser på vore egne kort istedet for at skulle ofre en del penge årligt på nye kort.
Ideen kan effektueres fra næste sejlersæson da Kort og Matrikelstyrelsen nu i efteråret har udsendt "Det levende Søkort" til en forventet pris af kr. 500 - 600,- (samme detaljerigdom
som nuværende søkort)
Jeg er klar over adressen http://www.kms.dk/kortbutik/soekort/ over rettelser, men det er dog meget lettere med en visualisering af kortene.
Som alternativ kunne klubben som service for medlemmer årligt indkøbe nye kort over de farvende vi oftest sejler i (serie A kr. 440,- f.eks) - man kunne så måske årligt
sælge de "gamle" kort til evt. interesserede.
John Jacobsen, »Yatzy«.