Hovedkap 2011

Der var 15 tilmeldte både til årets hovedkapsejlads. Heraf havde 3 både udefra taget mod invitationen. Desuden deltog Rødtop fra Den Maritime Efterskole. Den forsvarende pokalindehaver.  Ved skippermødet var vinden 8-10 m/s fra SØ. Derfor var det bane 5 der skulle sejles.

Vi havde i år valgt at starte bådene med 2 starter, og disse var delt op i fire løb. Vi havde endda dommerbåd ude på den anden side startmærket så der kunne holdes øje med de startende både.

Den første start gik kl. 9.00 for løb 1 og 2. Anden start gik kl. 9.10 for løb 3 og 4. Dommerbåden kom hurtigt i aktion, da Wuppie fra Marstal ikke var over startlinien indenfor tidsfristen. Dommerbåden drønede over til dem og straffen blev straks udført.

I løbet af den første time øgede vinden til 10 m/s - med enkelte stød til omkring 12 m/s.

Det var rigtig god sejlvind og alle både var i mål kl. 13.38.01. Der kunne uden problemer have været sejlet 1 omgang til indenfor tidsfristen, selvom vinden lagde sig omkring kl. 13.30.

Der var præmie til hver fjerde startende båd, samt vandrepokal til overaltvinderen. Ikke uventet var det atter Rødtop fra efterskolen der tog pokalen med hjem (igen). Balu der blev flot nr. 3 overalt - tog revanche fra klubmesterskabet og slog Miss Sommerlyst med ikke mindre end 6 min.15 sek. i præmietid.

Dagen sluttede med dejlig grill-mad hvor dagens sejlads blev grundigt drøftet i klubhuset. Vi fik endda besøg af 2 spillemænd med harmonika så sømandssange blev skrålet på livet løs.

Lone Nielsen

Vinder blev i år - akkurat som sidste år -  "Rødtop", den velsejlende folkebåd fra "Den maritime Efterskole" i Bagenkop. På billedet til højre har formanden for kapsejladsudvalget, Flemming Hansen, netop overrakt pokalen for sejren til båden besætning, 3 elever fra skolen. Bådens skipper, Birger Lyhne, holder sig her uden for linsen....

Se placering og tider for bådene i de 4 løb her

og det samlede resultat her