Efter ferien

 Startside
Op

 

 

 
Sejladsdato:      10. august      17. august      24. august      31. august      7. september      14. september
 

   Resultatsiden:


Husk: I september måned er starten fremrykket til 18.30
med skippermøde i klubhuset kl. 17.45!

 

Onsdag den 10. august:  -

Efteråret er kommet tidligt i år - kalenderen siger sommer og for nogles vedkommende endnu sommerferie - men vejrudsigten sagde efterår - hvilket da også holdt stik.
Årets første sejlads i efterårssæsonen var en våd affære.  Der var mødt 5 besætninger op til skippermødet. Vindstyrken blev målt ved redningsposten kl. 18.15 og den viste 10-12 m/s
 
Der var lovet aftagende vind omkring kl. 20.00. Bane 2 på 7,6 sømil blev valgt. Altså bagbordsbanen.
 
Der var kraftig medstrøm ved startområdet. Alle fik en god start på nær Liljen der forsøgte kuskestart. De blev presset på den forkerte side af startbøjen og måtte på den igen. Balu var en bådlængde foran Peti indtil badeanstalten. Så blev der spredning.
 
Peti var først ved Strynømærket og genuaen blev spilet - vinden var allerede aftagende. Smut 2 var 2. båd der passerede mærket, efterfølgende kom Oline, Liljen og Balu.
 
Det regnede næsten konstant men vinden aftog til omkring 6 m/s.
 
Peti benyttede Genakker fra Dolfus - men under den sidste skæring inden målstregen røg nedhalet ud af klampen og Genakkeren røg til tops. 65 m2 flagrende i mastehøjde. Ingen af besætningsmedlemmerne påtog sig skylden - men det udløste et bæger for Største bommert - og da det var 3. bæger til Peti i år måtte der gives en omgang til alle sejladsens besætninger.
 
Peti kom trods uheldet først over målstregen - 9 minutter efter kom Balu - skarpt forfulgt af Oline - flot sejlet af far og sønnike -
 
De 2 Bianca 28´ere Smut 2 og Liljen - kom ind som nr. 4 og 5 - en dyst som Smut 2 vandt med 22 sek. før Liljen.

De reelle og de korrigerede sejltider (resultatlisten) ses som sædvanlig på Resultatsiden
 

Det var rart at komme op i klubhuset hvor Ulla havde lavet kaffe og smurt madder til os. Keld var der som "ferievikar" da Anne-Jette og Inger er på sommerferie.
 
Der er ingen billeder at vise, da fotografen var om læ det meste af tiden
 
Lone
Peti

Gå til tops!

 

 

Onsdag den 17. august:  -

Det fine vejr havde lokket ikke mindre end 11 både til start.

Der var ikke så meget vind ved Skippermødet og bane 1 og TACIM-mål blev valgt

I starten var der neutral strøm, som senere ændrede sig til nordgående strøm, hvilket gjorde at bådene kom med rask fart mod målstregen.

Der er ved at blive en "klassekamp" mellem de 2 Bianca 28´er. Smut 2 har gjort det rigtig godt her efter ferien. I begge sejladser har de slået Liljen.

Det var faktisk den bedste sejlads i sæson 2011 - rent vejrmæssigt. Sol, vind mellem 4 og 8 m/s, enten ingen strøm eller medstrøm og skøn solnedgang.

De eneste der bandede over solnedgangen, var de 2 der skulle tage bådene i mål. Solen står præcis lige over et med målstregen lige på denne årstid.
 
Kapsejladsformanden havde afbrudt sin ferie for at forsvare 1. pladsen i sit løb (eller måske var det nok det dårlige ferievejr der gjorde udslaget) - han fik et bæger for at være først ved krydsmærket - hvilket udløste 3. bæger og endnu en gang en omgang til hele forsamlingen.

Lone
Peti

Feltet set efter start fra Bellevue: Feltet er nogenlunde samlet, men Flemming virker vild efter at sejle lige hjemkommet efter en overordentlig våd og indeblæst sommertur. "Miss Sommerlyst" ligger klart i spidsen.

 

Stadig set fra Bellevue: "Miss Sommerlyst" høvler nu mod målstregen stadig som første båd... Spiler eller ej:  "Miss Sommerlyst" er hurtigste båd reelt og også efter måltal !

/tekst og billeder: Jørn Ole

 

Gå til tops!

 

Onsdag den 24. august:  -

Vindstyrken var lig 0 ved skippermødet - men alle var opsatte på at komme på vandet. Det var dog også lovet et par sekundmeter i aftenens løb så det så vi frem til. Der var enighed om at (forsøge) at nå Dolfus og hjem igen. Måltal TACIL og modstrøm ved start.

Ved startområdet var der ikke meget at gøre - på grund af den kraftige modstrøm og alle forsøgte at være så nær på startlinien som muligt. Peti var så tæt på at den gled over starten inden sejladsen overhovedet var skudt i gang. Hvilket betød at der skulle vendes og rundt om den gule bøje og starte påny. Det var nu lettere sagt end gjort. Det tog ikke mindre end 22 minutter. Og både spiler og genakker blev benyttet i denne procedure.

Indtil da var det kun Hurtig Nok, Liljen og Balu der havde passeret startstregen. De øvrige både lå endnu bagud. Thea, Havgassen og Miss Sommerlyst opgav og startede motor. Thea blev på banen og sejlede uden for konkurrence, men de øvrige gik i havn. Kort efter at Peti passerede startstregen for 2. gang, kom den lovede vind og det gik faktisk fint derudaf. Hurtig Nok rundede Dolfus først, herefter Liljen, Peti og til sidst Balu. Da Peti og Liljen forsøgte at bomme med Genakker og spiler ved Dolfus - strøg Balu flot udenom igen.

På hjemturen mødte vi de seje kæmper der havde ligget næsten mellem Farvandsvæsenets afspærringer ved broen. Stærkt på vej mod Dolfus for at for at passere mærket om bagbord. Alle startende både nåede i mål indenfor tidsfristen.

Hurtig Nok kom ind som nr. 1 og herefter Balu.

Aftenens bæger gik til Oline for dårligste start.

Hilsen Lone

 

Og set fra Langelandsbroen...  Stille Start i aftensolen

Tekst og foto: Søren, "Bianco"

Rudkøbing Sejlklubs aftenkapsejlads onsdag den 24. august blev en stille oplevelse for de startende både. Betragtet fra Langelandsbroens højde blev den også et næsten postkort-smukt sceneri.

 Vindmåleren stod tæt på nul, så de flotte spilere hang slapt ned i aftensolens orange skær. Havblik, hedder det jo, - og som det anes i besætningens hænder på et af billederne, kan ordet havblik også dække over en anden sommerlyst...

Et par både mistede tålmodigheden, blottede mast og bom og satte kurs mod havnen. En tredje båd fik lidt for tidligt stævnen en petitesse over startlinjen og måtte retur, inden den kunne kaste sig ind i dysten. En smule vind bød sig siden til og endnu en aftenkapsejlads blev gennemført.Gå til tops!

 

 

Onsdag den 31. august:  -

Vindstyrken var 2-4 og der loves lidt mere kl. 20. Distance 7.6 sm valgtes. Starten blev hektisk da der var op til flere kuskestarter. Mistrall og Hurtig Nok kom dog flot afsted i den lette luft. Den lovede øgning af vindstyrken udeblev kl. 20 men kom derimod lige før kl. 21. Men da var det for sent. Første båd var i mål kl. 21.02 og umiddelbart efter kom resten ind. Rækkefølges er uvist da det var blevet noget mørkt og ikke alle havde fundet lommelygten frem.
 
Under kaffen, blev der diskuteret kuskestarter. De er og bliver ødelæggende for en god kapsejlads. Mikael Koll gik til tavlen og forklarede endnu en gang hvad det går ud på - og hvordan man får en rigtig og god start. Mikael henviste til Regelsættet på Sejlunionens hjemmeside. Håber at alle sover på det til næste uge.
 
Da ingen kom i mål var resultatlisten hurtig læst op. Da nogle fik deres 2. fratrækker i aften gav det alligevel lidt forskydning på den foreløbige resultatliste. I løb 2. ligger Balu kun 2 point efter Miss Sommelyst, så der bliver kamp til stregen, de sidste 2 gange.

Hilsen Lone

 

Gå til tops!

 

 

Onsdag den 7. september:  -

Vejrudsigten havde hele dagen ændret sig - time for time. Kl. 17 blæste det ved molehovedet mellem 12 og 16 m/s. Da den endelige måling ved skippermødets start kl. 17.45 var uændret, blev det besluttet at aflyse sejladsen jfr. klubbens sejlladsbestemmelser. Dette til meget stor ærgelse for Balu´s besætning. De var sikre på at Miss Sommerlyst havde bestukket det øvrige kapsejladsudvalg :-) hvilket ikke var tilfældet. Vi havde også set frem til en herredyst. Især hvis alle denne aften ville starte uden kuskestart.
 
I stedet for at komme på vandet, drak vi kaffe og spiste lidt brød. Mikael Koll havde printet et eksemplar af Regelsættet - fra Dansk Sejlunion -  til hver besætning og han opfordrer til at læse det.

Flemming mindede alle om at der er sidste tilmelding til årets Hovedkapsejlads på søndag. Herefter gik nogle ned for at tilse bådene, andre hjem for at se lidt valgudsendelser.

Hilsen Lone

til tops!

 

 

Onsdag den 14. september:  -

Da vi led under resterne af den Amerikanske storm Katia, var vejret noget blandet. Ved skippermødet var vinden 8-10 m/s - dog med et kraftigt bygetryk. Der var nogle der ikke ønskede at sejle, andre var frisk på sæsonens sidste sejlads. Der var enighed om at udsætte starten ½ time til bygen var væk. Den korte bane blev valgt og det var TAUDH.

Vi var 5 både til start. Smut 2 havde dog motorproblemer, og nåede først ud efter starten var gået. De tog deres straf og gennemførte sejladsen med en 2. plads i løb 1.

Liljen var ikke bag ved startstregen til tiden, og da straffen ikke blev udført blev de naturligt diskvalificeret denne aften.

Miss Sommerlyst rundede Kragholmmærket forkert. Båden opdagede fejlen, da Peti rundede anderledes og korrekt. Miss Sommerlyst vendte og rundede mærket igen. - Besætningerne i bådene der kom umiddelbart i hælene på Peti og Miss  Sommerlyst, gjorde efterfølgende i klubhuset opmærksom på, at denne runding heller ikke var korrekt. Efter en god gang undervisning i mærkerunding ved hjælp af vandflasker og en snor, erkendte skipper på Miss Sommerlyst endelig sin fejl, der udløste en diskvalifikation.

Og nu skulle årets klubmestre findes.

I løb 1, var det Peti med det absolut laveste pointtal i denne sæson 18 point. Liljen blev med 27 point nr. 2 i løb 1.

I løb 2, var der spænding til det sidste. Hvilket også var åbenlyst til skippermødet. Miss Sommerlyst havde ikke lyst til at blive våde, og forsøgte at overtale de øvrige besætninger til at aflyse aftenens sejllads. Men Balu havde stor lyst til at komme på vandet, så Miss Sommerlyst´s besætning blev tvunget i regntøjet.

Stillingen i løb 2 stod lige efter aftenens resultat - 22 point til hver. Men da Miss Sommerlyst har 6. førstepladser og Balu 5 førstepladser, udregner programmet selv den rette vinder hvilket blev Miss Sommerlyst.

Der var pokaler til de 2 klubmestre, og alle fik en god flaske rødvin som tak for en god sæson.

Der lød også en stor tak til pigerne på land. Ulla, Inger og Ann-Jette. Uden dem var vi ilde stillet.

Med venlig hilsen
Lone Nielsen
 

Gå til tops!