Ærø Rundt

Vi plejer ikke at omtale Ærø Rundt på vores hjemmeside, men da vi havde hele 8 både med i år, gør vi det nu!

Lone "Petí" Beretter:

Der var 20 deltagende både til kapsejladsen Ærø Rundt lørdag den 20. juni, heraf som nævnt  8 fra Rudkøbing Sejlklub. - Det var et flot fremmøde, hvilket de også satte pris på i Marstal.

Vejrudsigten var ustyrlig - vinden ville skifte fra flere retninger i løbet af dagen, intet var normalt.

Vi blev sendt nord om. Det vil sige gennem Mørkedybet først. Allerede da vi rundede mærket mod Mørkedybet røg spilerne op. De der havde. De øvrige både spilede genuaen.

Det var regnvejr og vinden kom lige agten ind. Der kom flere kraftige vindpust og de spilerbærende både pendlede en del. Besætningen på Peti valgte at tage spileren ned, da vi havde fulgt de 2 Marstalskippere på Wuppie og Solstrålen - og set hvordan de havde problemer.

Største udfordring på Peti var nok at pakke en drivvåd 85 m3 spiler på fordækket i regnvejr med kraftige vindstød.

Miss Sommerlyst sejlede hurtigt de øvrige Rudkøbing-både agterud - eneste kontakt vi (Peti) havde med dem var via VHF. Balu derimod havde vi følgeskab med fra Skjoldnæs, og på et tidspunkt i et kryds - var Mikael og Søren næsten oppe i vores cockpit :-)

De burde ha´ haft en Ferne Branca - de var ene to om bord og havde nok at gøre. Da de blev snydt for den, sejlede de bare fra os i stedet. Både fysisk og på måltal. Det var bare så godt gået gutter !! Kom over, så skal I nok få en dram J.

Det var rigtig Folkebådsvejr. Dette felt fulgtes vi også sammen med. Rødtop og Agpa var sejlet fra Bagenkop lørdag morgen kl. 5.00 for at deltage i sejladsen. Hvorefter de sejlede hjem igen da det var vel overstået. Vandrepokalen som overaltvinder måtte vi dog tage med og afleverer til dem søndag aften.

Der blev en improviseret Præmieoverrækkelse foran klubhuset, og ikke mindre end 3 Rudkøbing-både fik en 1. plads i deres løb - ud af 5 løb!

Nemlig: Rødtop fra SME, Miss Sommerlyst og sidst men ikke mindst Balu.

Derudover blev Rødtop som tidligere beskrevet Overaltvinder. Med dette følger den fine vandretallerken, som ses på billedet.

Den planlagte grillfest druknede i regn - det var kun de seje der kom til grillpladsen. Vi andre skuttede os i bådene.

Billeder fra Præmieoverrækkelse